Нормална големина на буквите Зголеми ги буквите Зголеми ги буквите Испечати ја оваа страница

Изложбено Галериска Дејност

Во склоп на овој сектор се обавуваат дејности во смисла на организација на изложби на познати домашни и странски уметници, а се врши едукација и популаризација на ликовната уметност. Позната е по организирање на Меѓународната Струмичка ликовна колонија, Меѓународниот фестивал на карикатура и афоризам, Детската ликовна работилница, Меѓународниот фестивал на камерен театар “Ристо Шишков”.

 

Новости

23.05.2015 год. - ШУМА од А.Н.Островски во режија на Драгана Таневска

23.05.2015 година ШУМА од А.Н.Островски во режија на Драгана Таневска Цената е 100 денари. 50 денари е за лица до 29 ...

03.06.2015 год. - Крвави Свадби од Фредерико Гарсија лорка во режија на Љупчо Ѓоргиевски

03.06.2015 година КРВАВИ СВАДБИ од Фредерико Гарсија Лорка во режија на Љупчо Ѓоргиевски Цената е 100 денари, 50 д...

5- ти Фестивал на Источно Црковно пеење

Во организација на НЦУК Антон Панов и на Струмичката Епархија, на ден 06.06.2015 година, во Храмот Св.ПЕТНАЕСЕТ ТИВ...