Нормална големина на буквите Зголеми ги буквите Зголеми ги буквите Испечати ја оваа страница

Драмско Сценски Сектор

Народниот театар Антон Панов, основан е далечната 1949 година, и во годините на своето постоење поставил на сцена повеќе од 350 премиерни изведби од познати светски и домашни автори  со плејада од познати акерски имиња и режисери.

Стратешки, тенденцијата е не само поставување на сцена актуелни и популарни дела со градење перманентна присутност и театарска култура во градот, туку и популаризирање на оваа дејност кај младата популација со генерирање нови вљубеници и идни кадри.

Во овој сектор се вработени вкупно 20 луѓе, од кои 9 актери,8 сценски работници, како и 3 административци предводени од раководител на сектор.
Годишно подготвува и реализира околу 5 премиери со околу 50-тина репризи, по дела од домашни и странски автори. Учествуваат  на сите домашни театарски фестивали и манифестации, а имаат и соработка со повеќе странски театарски куќи.

 

Новости

03.06.2015 год. - Крвави Свадби од Фредерико Гарсија лорка во режија на Љупчо Ѓоргиевски

03.06.2015 година КРВАВИ СВАДБИ од Фредерико Гарсија Лорка во режија на Љупчо Ѓоргиевски Цената е 100 денари, 50 д...

23.05.2015 год. - ШУМА од А.Н.Островски во режија на Драгана Таневска

23.05.2015 година ШУМА од А.Н.Островски во режија на Драгана Таневска Цената е 100 денари. 50 денари е за лица до 29 ...

Струмичкиот театар ќе го отвори Меѓународниот фестивал на руски класици во Москва

Со претставата „Шума" во режија на  Драгана Таневска, Народниот театар „Антон Панов" ќе го отвор...