Нормална големина на буквите Зголеми ги буквите Зголеми ги буквите Испечати ја оваа страница

Струмичкиот театар ќе го отвори Меѓународниот фестивал на руски класици во Москва

Со претставата „Шума" во режија на  Драгана Таневска, Народниот театар „Антон Панов" ќе го отвори 20 – от Меѓународен фестивал на руски класици во Москва.

Покрај Народниот театар „Антон Панов", кој е единствен македонски претставник на фестивалот, ќе учествуваат театри од Шпанија, Казахстан, Иран и Израел. Фестивалот ќе биде поделен на два дела, руски и меѓународен. Театарот „Антон Панов“ во Москва заминува во вторник, а оваа гостување е поддржано од Министерството за култура.

 

Новости

СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ- МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА, 21.05.15 ГОД.

Почитувани, на 21.05.2015 година во НЦУК Антон Панов, Македонската Филхармонија ќе одржи СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ. В...

23.05.2015 год. - ШУМА од А.Н.Островски во режија на Драгана Таневска

23.05.2015 година ШУМА од А.Н.Островски во режија на Драгана Таневска Цената е 100 денари. 50 денари е за лица до 29 ...

Годишен концерт на ООМУ Боро Џони

Ве известуваме, дека на ден 19.05.2015 година, ООУМ Боро Џони ќе го одржи својот годишен концерт. По тој повод ве по...